Algemeen

Een stijve nek, een zere rug, spierpijn, vermoeide spieren, zeurende benen, af en toe of regelmatig, vrijwel iedereen heeft wel eens te maken met dit soort klachten. Dergelijke klachten zijn vaak vermoeidheidsverschijnselen die voortkomen uit lichamelijke en/of geestelijke inspanning. Deze inspanning wordt bewust (maar vaak geheel onbewust geleverd) tijdens bijvoorbeeld werk, sport en het ondergaan van stress. Een goede massage kan verlichting bieden en bijdrage aan het herstel van het lichaam.

Geen klachten maar toch gewoon lekker ontspannen?
Dat kan natuurlijk ook!

Onderzoek

Bij een sportmassage behandeling komen naast de massage zelf ook de volgende onderdelen aan bod :

Behandeling

Afhankelijk van de klachten van de sporter kan een behandeling bestaan uit:

Massagevormen

Karakter van een massage kan zijn:

Tapen en bandageren

Tapen/bandageren is een hulpmiddel, om belasting en belastbaarheid onder diverse voorwaarden en omstandigheden aan elkaar aan te passen. Om dit optimaal te kunnen doen, moet men eerst een goede indruk hebben van de belasting en van de belastbaarheid, daarom doen we eerst functietesten waaruit moet blijken:

De kracht van het tapen/bandageren zit vooral in het feit, dat de functies zoveel mogelijk gehandhaafd blijven zonder dat er overbelasting plaatsvindt. Men kan blijven bewegen ondanks het feit dat men een tape/bandage draagt,dat dit dan weer tot gevolg heeft dat het herstel vordert.